Blogg 5

Hallå ännu en gång bloggen.
Den här veckan har jag arbetat på vår level select som vi tidigare bara haft en placeholder för.
Spelet utspelar sig i USA och därför tänkte vi att kartan och nivåerna skulle se ut som USA. Därför ser våra level select ut som USA. Vi har 4 delar som alla har 4 states. Egentligen har en av banorna tekniskt sett bara 3 states. Varje nivå har ett idle state där den är upplåst men du håller inte muspekaren på den. Varje nivå har ett låst state när du inte låst upp banan än. Givet att första banan inte kan vara låst. Ett state när du har musen över nivån och ett slutligt state när du klickar.
När jag gjorde dessa följde jag som alltid vår style guide något som hjälpt oss något otroligt. Vi har utvalda penslar för detaljer och för generell bakgrund. Så jag har valt att följa detta.

Vi har också en palett som vi följer för samtliga bilder. För att symbolisera att den en bana är låst satte jag ett nyckelhål på den.
När du har musen över dyker en pil upp som säger GO. När du klickar inverteras samtliga färger. För att göra detta har jag bara vallt lagret och inverterat bilden.

Jag har fått pussla bilderna mer än en gång dock eftersom jag baserade dem på våra placeholders istället för att göra en stor bild som jag sedan delade upp i fyra. Detta var inte helt optimalt för det lämnade gap mellan bilderna. Men efter att jag gjort om alla outlines en aning så funkade det mycket bättre att sätta ihop dem.
Det tog också mer tid eftersom jag kommunicerade dåligt med resten av gruppen och var inte helt uppdaterad på att det skulle vara hela USA och inte bara sydstaterna. Detta ledde till att jag gjorde 16 bilder, fyra bilder i fyra states som vi inte kunde använda. Så i framtiden lär jag kommunicera lite bättre. Det tog betydligt mer tid än jag trodde.
Jag har gjort samtligt i photoshop och använt mig av utvalda penslar från vår style guide.
Jag gjorde hela bilden genom att i princip kalkera av våra place holders när det kom till form vilket var rätt osmidigt av mig. Det hade varit bättre om jag hade gjort en stor bild som jag sedan delade upp i 4. Då hade jag inte behövt göra om och rätta till så att bilderna gick ihop på samma sätt.  

Placeholder  (Place holder) Flera zone flera states

All zones
(de fyra zonerna, endast sydstater)
Level select (alla nivåer)
(Slutgiltiga resultatet)

 

En reaktion till “Blogg 5

  1. Hej Sebastian,

    Intressant och tydlig post!

    Jag tänkte börja med att ge lite kritik som jag hoppas uppfattas som konstruktiv. Jag vill bara framhäva några ställen där jag hade lite problem att förstå vad du menat och ge lite tips till formatering.

    Till att börja med så hade jag lite problem att förstå att du var en grafiker när du skrev introduktionen. Definiera gärna att det faktiskt är en bild av Amerika du ska rita. Anledningen till att jag säger detta är att du använt frasen ”level select”, vilket kan uppfattas som bland annat en programmerar- eller ljuddesignsuppgift. Det är först när du börjar prata om er stilguide som jag förstår att du arbetat med visuella.

    Du skriver också om att alla banor har fyra ”states” i första stycket. Jag blev lite förvirrad första gången jag läste detta då jag trodde att du menade att varje bana hade fyra delstater. Grunden till missförståndet är att du först talar om USA, och sedan använder ett engelsk ord som i detta fallet uppfattas som en referens. Detta undviker du lätt genom att skriva ”lägen” istället för ”states”, och jag skulle råda att använda svenska uttryck i dom fall där det går.

    Om man kan vara lite petig också så skulle jag föreslå att använda kommatecken på några ställen. När du pratar om de lägen alla knappar kan vara i så kan du skriva om texten för att använda en uppräkning. Detta är upp till dig men just i detta fallet känner jag att det påverkar flödet negativt. Informationen känns lite avbruten liksom.

    Sist skulle jag gärna personligen se de bilder som din text refererar till under själva styckena där dom nämns. Just nu så kan det vara lite svårt att veta vilka bilder som hör till vad. Jag skulle vilja tipsa om att använda fotnoter till bilderna om du inte vill ha dom direkt i texten.

    Du har informationsmässigt nailat posten! Du visar vad du gjort och förklarar syftet till din asset väl. Du ger en bra genomgång på processen och förklarar de misstag du gjort och hur dom kan undvikas. Din post har ett bra värde för läsarna, så ta inte kritiken för hårt. Det faktum att du visar så många bilder är riktigt härligt också.

    Med vänliga hälsningar
    Oscar

    Gilla

Lämna en kommentar